17.000 espectadors passen per la dissetena edició de la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

L’èxit de participació fa que hi hagi una ocupació mitjana del 97% en els espectacles

La Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears tanca amb xifres de rècord i registra 17.000 espectadors que han passat per la fira. Es referma així com la fira més important de teatre infantil i juvenil de les Balears que s’ha celebrat del 17 al 20 d’octubre a Vilafranca.

De les 7.500 entrades que es varen posar a la venda se’n varen comprar 7.300, cosa que suposa una mitjana del 97,3% d’ocupació dels espectacles. Una dada que va fer la majoria de funcions haguessin de penjar el cartell de ‘sold out’. Cal destacar, enguany com a novetat, la bona rebuda de la venda d’entrades a través d’internet, ja que 4.373 entrades s’han venut íntegrament per la xarxa, la resta a la taquilla.

Entre aquests 17.000 espectadors cal destacar la presència de 3.056 escolars que han participat del programa l’Escola s’acosta a la Fira i la Fira s’acosta a l’Escola, unes activitats que ajuden a la creció de nous públics cap al teatre i que atreuen a un gran nombre de nous espectadors cap a la fira.

Pel que fa als espectacles de carrer, han participat 6.400 persones en la varietat de funcions que han omplert els carrers de Vilafranca de gom a gom.
És important destacar que espais com la Ludoteca de Jardí i Lila jocs Reciclats, instal·lats al parc Josep Maria Llompart de Vilafranca han suosat un gran anar i venir de famílies que a banda d’assistir als espectacles de sala i de carrer han omplert durant tota la fira el parc.

També és destacable les persones que varen acudir a la diada solidària a Sant Llorenç el diumenge 13 d’octubre que va ser el tret de sortida de la FIET 2019. Unes 500 persones varen poder gaudir de les funcions de teatre, carrer i jocs per a tota la família.

El vessant social de la FIET és un dels seus trets més característics, d’aquesta manera, les funcions intergeneracionals que es varen dur a terme al Centre de dia de Vilafranca i a la de Porto Cristo varen congregar uns 100 infants i 20 usuaris del centre de dia quevaren poder participar de la FIET fora de Vilafranca.

I és que la dissetena edició de la FIET ha acollit professionals, companyies i programadors de les arts escèniques de les Illes Balears i de l’Estat espanyol en una oferta única i diferenciada adreçada al públic familiar. N’ha destacat la qualitat de les obres que s’hi han representat amb un total d’un centenar d’espectacles (103) de 41 companyies diferents.

Un èxit de participació que consolida la FIET com un referent no sols de les Balears sinó de l’àmbit estatal, ja que per la Fira han passat professionals d’arreu de l’Estat i altres països. Tots plegats han passat pels 16 espais habilitats de Vilafranca que han convertit el poble en un autèntic escenari teatral.

La FIET és organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics i el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Vilafranca.

Des de la FIET es vol agrair la col·laboració de COFAE, de Fundació Aproscom, Fundació Minyones, Estel de Llevant, Som aquí Gabellins, Amadip i Mater Misericordiae. Centre de Dia Sa Residència i l’escola Es Cremat de Vilafranca de Bonany, escoles de Ses Comes i Mitjà de Mar de Porto Cristo i als Centres de dia de Porto Cristo i de Manacor. Així, com el suport de l’Obra Social ‘La Caixa’.

Entrada similar