Què és la FIET?
– Una de les fires de teatre infantil i juvenil més rellevants de l’Estat Espanyol –
La FIET (la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears) és una de les fires nacionals de referència de les arts escèniques per a infants i joves. L’organitza l’entitat sense ànim de lucre Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.
Es celebra cada mes d’octubre a Vilafranca de Bonany i durant 4 dies, converteix el poble en un escenari on gaudir dels millors espectacles per a públic familiar i juvenil.
La FIET reuneix a més de 200 de professionals de les arts escèniques i prop de 20.000 espectadors.
–Més de vint anys d’història-
La Fira va néixer a l’any 2002 i des de llavors s’ha anat consolidant com un dels encontres del sector més importants. La FIET ha estat reconeguda amb diversos premis:
- Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud (2022), atorgat pel Ministeri de Cultura i Esports.
- Premi Jaume II (2022), atorgat pel Consell de Mallorca.
- Premi Bartomeu Oliver – Premis 31 de Desembre (2022), atorgat per l’Obra Cultural Balear.
–Què ofereix la FIET? –
A més de la programació oberta al públic general, la FIET compta amb les següents activitats :
- Sessions escolars per a escoles i instituts d’arreu de l’illa de Mallorca
- Jornades Professionals : un encontre de caràcter formatiu i de reflexió entre els professionals de les arts escèniques.
- Jornada de Bibliotecaris : programació d’espectacles de petit format dirigits a responsables i/o gestors biblioteques.
- Activitats lúdiques: funcions que es realitzen en horari nocturn i que tenen un caràcters més distès i lúdic.
- La Fira per a tothom: mitjançant aquest programa es realitzen distintes activitats amb l’objectiu de fer la FIET tant inclusiva i accessible com sigui possible.
–El voluntariat, un dels pilars de la Fira –La participació social és imprescindible per a la realització de la FIET : desenes de voluntaris s’impliquen edició rere edició realitzant tasques d’organització i producció com per exemple el control dels espais escènics o l’atenció al públic a la taquilla. També hi ha voluntaris d’allotjament, la majoria del poble de Vilafranca, que obrin les portes de casa seva a per acollir companyies i professionals durant els dies de la Fira.