Què és la FIET?

Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears és una entitat sense ànim de lucre que, des de la seva fundació l’any 2003, té l’objectiu de vertebrar i promoure l’oferta teatral per a infants i joves arreu de les Illes.

El projecte insígnia de Sa Xerxa és la FIET, la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. Des de l’any 2002, la FIET se celebra a Vilafranca de Bonany i aplega milers de persones i desenes de companyies i professionals de la gestió teatral, i converteix Vilafranca en un aparador del teatre per a infants i joves fet a les Illes i més enllà de les nostres fronteres.

Durant els darrers anys Sa Xerxa també ha duit a terme altres projectes com la Mostra de Formentera, el Barruguet, el Festival de Teatre Familiar Santa Eulària des Riu, el Festival de Teatre per a Fiets i Fietes de Maó, o el FESTÏU, el Festival d’Estiu de Montuïri, entre d’altres.Sa Xerxa també ha impulsat la creació teatral amb convocatòries com el Premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil i el concurs BÒTIL de produccions de teatre i literatura.

Per altra banda, promou la difusió del teatre amb el circuit Teatre Als Pobles (TAP), amb el qual es fa possible que entitats locals i institucions educatives i culturals puguin gaudir del millor teatre de qualitat per als més petits.

Objectius

Impulsar una oferta teatral adreçada especialment als infants i joves de les Illes Balears amb propostes que cuidin la qualitat estètica i pedagògica.

Promoure les arts escèniques a les Illes Balears.

Facilitar l’accés al públic infantil i juvenil de les nostres illes a noves propostes teatrals produïdes dins i fora de les Balears.

Crear espais de reflexió, intercanvi i naixement de nous projectes i sinergies que involucren la indústria cultural pròpia amb projectes internacionals.

Posar en contacte actors, companyies, programadors teatrals i públic amb la finalitat de que s’estableixin noves relacions professionals per així contribuir a la dinamització del sector de les arts escèniques.

Els voluntaris són un dels pilars de la fiet

Fes-te voluntari!

Sa Xerxa i la Fira de teatre infantil i juvenil de Vilafranca (FIET) no seria possible sense la gran xarxa de voluntariat que cada any s’hi implica. Les seves funcions van més enllà de la participació puntual per convertir-se en una fusió real i imprescindible.

Els voluntaris s’impliquen en moltes tasques com per exemple:

L’elaboració de menjar per a programadors i companyies en el “dinar de la Fira”
El suport a la taquilla els dies de la FIET
Col·laboració en organitzar l’assistència del públic als espais escènics
Cessió d’allotjaments per a les companyies que assisteixen a la FIET
Si vols ser voluntari de Sa Xerxa envia’ns un correu a través del formulari de contacte, posant la paraula Voluntari a l’assumpte i indicant la teva disponibilitat i interessos.

Donacions i patrocinis

Sa Xerxa és una entitat sense ànim de lucre i el seu finançament prové dels ajuts públics, dels patrocinis privats, de les quotes dels socis i de les donacions de particulars i empreses. Totes aquestes fonts d’ingressos són imprescindibles per a dur endavant els diferents projectes així com per garantir programacions teatrals de qualitat.

Si estau interessats en fer una donació o acordar un patrocini us podeu posar en contacte amb saxerxa@saxerxa.org

En el cas d’empreses, vos podem venir a veure i explicar-vos les diferents opcions de col•laboració i lliurar-vos un dossier amb les diferents propostes de patrocini i les seves contraprestacions.

Organització

Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears és una associació sense ànim de lucre formada per un col·lectiu de persones especialment interessades pel teatre infantil i la cultura.

President

Jaume Gomila

Direcció artística

Àngela Jaume i Jaume Gomila

Coordinació i gestió

Àngela Jaume

Direcció tècnica

Joan Borràs

Sa Xerxa també compta amb el suport i la col·laboració de professionals i empreses de serveis tècnics i de gestió cultural i de comunicació.

També, durant la FIET, és compta amb el suport de la corporació municipal i de l’equip de treballadors de l’Ajuntament de Vilafranca de Bonany, l’APIMA del CP Es Cremat i els voluntaris de Vilafranca de Bonany, tots ells coordinats per Jordi Rosselló i Xisca Mas.

Especial atenció mereixen els més de 100 voluntaris que habitualment col·laboren en els diferents projectes i iniciatives que Sa Xerxa duu a terme arreu de les Illes Balears.