LA FIET més especial arranca aquest divendres 30 d’octubre a Vilafranca

Aquest divendres 30 d’octubre arranca la divuitena edició de Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) que es durà a terme entre el 30 d’octubre al 29 de novembre a Vilafranca de Bonany.

Una edició molt especial, ja que per mor de la situació sanitària actual la FIET no podrà reunir enguany més de 15.000 persones en una setmana com feia en anteriors edicions a Vilafranca de Bonany. Per a enguany s’han establert 5 cap de setmanes a on es duran a terme les funcions programades amb un total de 15 companyies de Mallorca. Totes les obres es representaran al Teatre Municipal de Vilafranca en dues funcions a les 17 h i a les 19.30 h amb una oferta única i diferenciada adreçada al públic familiar.

 
CARTELL FIET APAISAT 2020 OK.jpg


Streaming
Així i tot la FIET i no perd la seva essència i totes les obres es podran veure també en streaming perquè els programadors convidats d’arreu puguin veure les noves propostes dels creadors escènics mallorquins.

Espectacle inaugural
L’acte de presentació de la FIET es farà aquest dissabte 31 d’octubre al poliesportiu de Vilafranca de Bonany a les 20.30 h amb un espectacle creat expressament per a aquesta edició tan especial de la FIET, titulat ‘COM-PARTIR(?)


En aquesta inauguració de la FIET, s’ajunten un grapat d’artistes; talent jove, de la Vila i d’un poc més enllà; per interrogar l’espectador del: com? I, fer-ho a través de la dansa, la música, la pintura i la paraula.
Els artistes que participaran són:

  • Artistes plàstics: Maria Servera, Francesc Rosselló, Sandro Thomàs – SATH
  • Músics: Tríada – Marina Nicolau, Toni Monserrat i Bernat Barceló; Jansky – Laia Malo i Jaume Reus; Gabriel Fiol – Violoncel; Pau Palou – Percussió i Jordi Nicolau – Baix.
  • Actors, ballarins i rapsodes: Salvador Miralles, Marina Nicolau, Ylenia Di Mauro, Rubén Rodríguez, Francisca Chapira, Maria Rigo, Laia Nicolau, Tomeu Marí i Jaume Gomila.

Creació col·lectiva impulsada per Sa Xerxa de teatre, amb la direcció artística de Miquel Àngel Raió i Marina Nicolau.

Jornades Professionals


Enguany la FIET s’ha hagut d’adaptar a la situació actual. Malgrat tot, l’esperit de la fira segueix intacte i si cal, encara amb més ganes que mai de poder oferir solucions i generar mercat. És per això que es faran diferents accions emmarcades en les jornades professionals 2020 que estaran organitzades en 3 línies:

– Trobades entre les companyies programades i programadors de l’àmbit estatal i internacional
– Meetings on les companyies i distribuïdores no programades a la FIET exposen el seu projecte als programadors
– Taller per a professionals: ‘Per què serveix una marca?, com crear-me una en les arts escèniques… i treure-li rendiment? Impartit per Pedro Antonio García que es durà a terme el 12 de novembre a partir de les 10 h.

Totes les jornades professionals seran en línia i compten, amb el suport de la COFAE, la Coordinadora de Ferias de Artes Escenicas del estado español i de l’IEB, l’Institut d’Estudis Baleàrics.
Entrades

VENDA D’ENTRADES
Enguany la FIET ha tornat a posar a la venda les entrades en línia que es poden obtenir a través de la pàgina web: www.fiet.cat o informació al telèfon: 666 5050 302. Totes les funcions tenen un preu de 6 €, tant les físiques com els streamings. El preu de cada funció és un donatiu dels espectadors per donar suport a la continuïtat de les activitats de Sa Xerxa.
La FIET complirà amb totes les mesures sanitàries i d’higiene establertes per les competències sanitàries.

La FIET compta amb el suport de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics; del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca; de l’Ajuntament de Vilafranca; de COFAE, Coordinadora de ferias de artes escénicas del estado español i de l’INAEM, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música. 

Entrada similar