La FIET amb la satisfacció d’haver pogut fer la fira “en un any tan complicat”

La Fira de Teatre Infantil i Juvenil s’ha duit a terme del 30 d’octubre al 29 de novembre a Vilafranca de Bonany

La Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) 2020 ha posat punt final aquest diumenge, 29 de novembre, amb la representació de ‘Téntol’ de la companyia Manipulats. Segons l’organització, Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca “ha estat una fira molt diferent de la dels anys anteriors quan es concentraven a Vilafranca uns 18.000 espectadors, però no per això menys especial, ja que el fet més important ha estat poder dur a terme la divuitena edició a FIET complint amb les condicions sanitàries actuals”. 

image11.jpeg

En total han participat de la divuitena edició de Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) 15 companyies de Mallorca en 5 caps de setmana diferents i acumulant més d’un miler de persones en les més de 30 funcions que s’han fet al Teatre Municipal de Vilafranca. Totes les obres s’han representat en dues funcions a les 17 h i a les 19.30 h amb una oferta única i diferenciada adreçada al públic familiar. Com a novetat totes les obres s’han pogut veure en streaming perquè cap família es pogués quedar sense veure les funcions de teatre programades.

CARTELL FIET APAISAT 2020 OK.jpg


Públic
Les obres que més públic han tengut han estat:1. Téntol‘ de la companyia Manipulats2. ‘Joana E.’ de la companyia Galiana Teatre i guanyadora de l’edició 2020 del concurs de teatre i literatura, Bòtil3. ‘Eufònics‘ del Circ Bover.
L’espectacle inaugural va tenir lloc al poliesportiu de Vilafranca i va acollir 170 persones, es va titular COM-PARTIR(?)’ i el dramaturg i director Miquel Àngel Raió n’ha fet un documental, resultat del qual s’estrenarà aviat. 

Jornades Professionals
Enguany tot i que la FIET s’ha hagut d’adaptar a la situació actual, l’esperit de la fira ha seguit intacte i si cal, encara amb més ganes que mai de poder oferir solucions i generar mercat. És per això que es varen dur a terme jornades professionals destacant-ne el taller per a professionals: ‘Per què serveix una marca?, com crear-me una en les arts escèniques… i treure-li rendiment? Impartit per Pedro Antonio García que es va dur a terme el 12 de novembre. Totes les jornades professionals es varen fer en línia i varen comptar, amb el suport de la COFAE, la Coordinadora de Ferias de Artes Escenicas del estado español i de l’IEB, l’Institut d’Estudis Baleàrics.

WhatsApp Image 2020-11-15 at 11.43.05.jpeg

La FIET és organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics i el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Vilafranca.

Des de la FIET 2020 es vol agrair la col·laboració de COFAE, de l’escola Es Cremat de Vilafranca de Bonany, així, com de l’Obra Social ‘La Caixa’.

Entrada similar