Residències Artístiques 2019

Oberta la convocatòria de l’1 al 20 de juliol per presentar propostes en la Modalitat A d’Autoria territori estatal

Oberta convocatòria de l’1 al 20 de juliol 2019 per presentar propostes en la Modalitat A / Autoria territori estatal.

El Teatre Principal de Palma, a partir del Conveni de Col·laboració en Matèria de Recerca d’Arts Escèniques signat el febrer de 2019, es coordina amb Sa Xerxa de Teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, per posar en marxa un programa amb 2 Modalitats de RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES que s’interrelacionen les unes amb les altres al llarg del 2019:

Modalitat A / Autoria territori Estatal
Modalitat B / Cia territori balear

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és la de contribuir a la millora dels processos de creació, producció i distribució d’espectacles balears, així com en la presència d’autors provinents d’altres comunitats i que puguin incidir favorablement en el context local.

La companyia Marino e Marini, de Mallorca, amb l’espectacle “La llanterna màgica”, ha estat seleccionat com a finalista en la Modalitat B / Cia territori balear per la qual cosa comptarà amb assessorament en direcció artística, dramatúrgia, processos de producció i potencial de distribució. La selecció s’ha realitzat de les propostes rebudes per a formar part de la programació de FIET 2019.

Bases de la convocatòria de la Modalitat A:

Pel que fa a la Modalitat A d’Autoria de Territori Estatal és oberta la convocatòria fins al 20 de juliol per optar-hi.

Es tracta d’una iniciativa l’objectiu de la qual és impulsar nous marcs de col·laboració entre les dues modalitats seleccionades abans, durant i post FIET 2019. S’aprofitaran les residències per a establir noves relacions amb la ciutadania per mitjà de centres escolars, així com generar potencial de mercat a través de dinàmiques de mediació artística durant els dies de la Fira.

El projecte seleccionat en la modalitat A / Autoria, comptarà amb:


– Una bossa de 8 hores d’assessoria i acompanyament, així com en l’execució d’un pla de mediació basat en el projecte artístic proposat.

– Allotjament i dietes per a 1 persona. En el cas que fossin més d’un, consultar amb l’organització preus i la disponibilitat.

– Desplaçament d’anada i tornada des del punt d’origen de l’Estat espanyol fins a Vilafranca de Bonany, Mallorca.

– Seguiment comunicatiu i difusió de la residència, així com de les accions de mediació, tant a través de les xarxes socials com dels mitjans habituals de les entitats implicades.

– Un espai de treball en el qual desenvolupar el seu procés creatiu en residència, adequat a les seves necessitats i prèviament pactat amb l’organització de FIET.

El projecte seleccionat en la modalitat A / Autoria, ha de:

– Enviar abans del 20 de juliol 2019 proposta projecte en pdf, cv autor, dades personals de contacte (nom, telèfon, Mail, lloc de residència) a la següent adreça de mail: saxerxa@saxerxa.org
– Presentar un projecte no publicat ni estrenat, dirigit a públic infantil o juvenil, de qualsevol disciplina de base escènica (teatre, dansa, circ, performance, música, interdisciplinari …) tant per a sala o carrer.
– El projecte es pot presentar en llengua catalana, castellana o sense text.
– Brindar una borsa de treball de 8 h en un centre escolar de Vilafranca de Bonany, adequat a l’edat per a la qual la seva obra estigui dirigida. Comptarà amb suport en el disseny d’aquesta activitat.

– Brindar mirada externa en la Modalitat B, referent exclusivament a la proposta de dramatúrgia del projecte.

– Participar en la taula de ponents de les Jornades Professionals FIET 2019.

– Les i els artistes i / o companyies que vulguin participar en el programa hauran de presentar la documentació requerida que trobaran a la pàgina web de Sa Xerxa punxant en el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ, i el termini per a la recepció de les propostes el 20 de juliol el 2019. El 20 d’agost es publicarà el resultat en la pàgina web de Sa Xerxa.

Entrada similar