VILAFRANCA VIBRA AMB LA FIET!
Els cap de setmana de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca s’omple d’espectacles i públic familiar
Vilafranca acull fins aquest diumenge 17 d’octubre més d’una quarantena d’espectacles de teatre per a tota la família que omplen els carrers del poble públic i arts escèniques a la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.
Entre les obres destacades, d’aquest dissabte, hi ha hagut, ‘Lázaro’, el valencià Roberto Hoyo ha ofert un espectacle de hip hop canalla adreçat a joves de més de 12 anys, es tracta d’un espectacle que fa una revisió de ‘El Lazarillo de Tormes’. Per primera vegada, la FIET incorpora un espectacle de hip hop i dansa urbana.
També ha tengut molt bona acceptació del públic l’obra de Nacho Diago, ‘Playtime’, un espectacle pensat per a tota la família on la cerca parteix del teatre d’objecte, el clown, el teatre físic i visual, la música, l’humor i com conflueixen tots ells en l’il·lusionisme, entès com un poema visual, surrealista, lúdic i sorprenent.
El circ amb l’obra ‘Àvol’ de Circ Bover ha estat un dels espectacles mallorquins també més destacats i aclamats pel públic assistents a Vilafranca. ‘Àvol’ ha reivindicat la figura de l’artista a través de quatre personatges que necessiten, de cop, reinventar-se.
Com és lògic, el format d’enguany s’adapta a les circumstàncies sanitàries vigents, la qual cosa fa que no es duguin a terme espectacles itinerants encara que sí que es faran 9 d’espectacles a diversos espais públics de Vilafranca, a l’aire lliure, amb reserva prèvia de seient i sense cost.
L’oferta teatral, seleccionada amb criteris de qualitat i innovació, engloba des de dansa contemporània, teatre d’objectes i documental, màgia, instal·lacions musicals, circ, trap i molts altres gèneres que gaudiran des dels més petits als més grans.
La FIET és organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Balears amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca; la COFAE; el Ministeri de Cultura; la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura; l’Institut d’Estudis Baleàrics i el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.